Svenska Båtunionens nyhetsbrev maj 2024

5 juni, 2024 at 18:32

Nyhetsbrev från Svenska Båtunionen. 

Svenska Båtunionens nyhetsbrev
MAJ 2024

Till båtklubbsfunktionärer, båtförbund och prenumeranter. Vi delar med oss av det som är viktigt för båtförbund och båtklubbar att ha vetskap om och varvar det med andra nyheter som vi tror att ni vill ta del av. Dela gärna nyheter vidare i er klubb, på er hemsida eller i ert klubblad.

Nu är båtsäsongen igång på riktigt!

Nu är det härliga fritidsbåtslivet igång och det är underbart att möta alla likasinnade på sjön. Vare sig man befinner sig i skärgården, på en insjö eller ute till havs, så är sjösäkerheten A och O. Tänk på att flytväst är en fantastisk livförsäkring och idag finns det många flytvästar som ser ut som vanliga västar eller jackor om det skulle vara så att man tycker det är fult med flytväst. Själv känner jag mig både cool och smart i min flytväst. Och ni som använder uppblåsbara flytvästar, glöm inte att kontrollera så att de fungerar.

Tillsammans skapar vi det goda båtlivet!

Erika Lilja
Kommunikationsansvarig

Information till förbund & klubbar

Här hittar du nyttig och användbar information till dig som sitter med i styrelsen eller har en roll som funktionär i ett båtförbund eller en båtklubb. Det kan handla om nya regler, tips för att underlätta ert arbete i båtklubben och information om BAS.

Nya personer i styrelsen i båtförbund eller båtklubb?

Vi vill skicka en liten påminnelse till båtförbund och båtklubbar som har förändringar i sina styrelser.

Glöm inte att uppdatera i BAS så att ni har rätt uppgifter för era funktioner i förbund eller klubb. Vi skickar bland annat ut nyhetsbrevet till ordförande, sekreterare och kassör och det är bra om ni har uppdaterat uppgifterna så att de personerna får information från oss när vi gör utskick till båtklubbar och båtförbund.

Miljö

Markföroreningar i båtklubbar

Vill du vara med och utforma Svenska Båtunionens arbete kring markföroreningar?

Svenska Båtunionens miljökommitté håller på att forma om arbetsgruppen för markföroreningar och söker nu efter nya personer som vill delta i arbetet.

Vi tror att det finns en enorm kunskap, intresse och vilja att bidra ute bland våra båtklubbar och båtägare. Vi söker efter personer som har erfarenhet av att arbeta med markföroreningar eller har ett stort intresse för miljöfrågor kopplat till båtlivet och är villiga att sätta sig in i frågan. Arbetsgruppen har möten var 4-6:e vecka och rapporterar till miljökommittén.

Låter detta intressant?

Skicka ett mejl med kort information om dig själv till  så kontaktar vi dig för vidare information och diskussion om medverkan.

 

En uppgift till bryggvakterna i båtklubben?

Passa på att anmäl båtklubben som havstulpanobservatör, en utmärkt arbetsuppgift för er som har båtklubbar på ostkusten.

Svenska Båtunionen behöver fler havstulpanobservatörer, framför allt längs med kusten från Kalmar ner till Trelleborg. Genom att båtklubben engagerar sig kan många båtägare ta del av informationen om alternativ till biocidinnehållande båtbottenfärg och bli delaktiga i båtklubbens miljöarbete.

Att vara havstulpanobservatör är enkelt. Ni får en mätplatta och instruktioner skickade till angiven postadress och runt midsommarveckan placeras mätplattan i vattnet vid en brygga eller båtplats. Mätplattan kontrolleras sedan, minst veckovis, och rapportering sker enkelt via en smartphone på havstulpan.se.

Ett informationsmöte kommer att hållas måndagen den 3:e juni, så anmäl din båtklubb redan nu genom att fylla i ett formuläret i länken nedan.

Webbinarium ”Miljöarbete i båtklubben”

Tack till er som deltog på webbinariet ”Miljöarbete i båtklubben” som hölls den 10 april.

Webbinariet var det första i en serie utbildningar som kommer att hållas under året. Denna gång var det Blekinge Båtförbund tillsammans med SBU Akademin som arrangerade webbinariet. Håll utkik i kommande nyhetsbrev efter inbjudan till fler webbinarier.

Presentationen finns att tillgå här. 

Allmän information

Berätta att vi har ett nyhetsbrev och ge någon chansen att vinna en flytväst!

Vårt nyhetsbrev går ut till funktionärer i båtförbund och båtklubbar. Vi skickar det till ordförande, sekreterare och kassör. Det är viktigt att ni som får nyhetsbrevet vidarebefordrar informationen till övriga funktionärer och medlemmar. Anmäl gärna fler med funktionärsroll i er båtklubb eller ert förbund till nyhetsbrevet.

Alla medlemmar som inte har en funktionärsroll kan självklart också prenumerera på nyhetsbrevet. Ju fler som läser allt som är på gång inom Svenska Båtunionen, desto bättre. Det går enkelt att anmäla sig till nyhetsbrevet här. 
Lägg gärna en länk på er hemsida till våra nyhetsbrev. Du hittar våra nyhetsbrev här.

Varje månad från januari till och med maj 2024, lottar vi ut en flytväst till en ny prenumerant av nyhetsbrevet.


GRATTIS TILL VINNAREN AV APRIL MÅNADS FLYTVÄST!

Vinnaren är kontaktad och kommer att få sitt pris på posten. Alla vinnare kommer att presenteras med namn i juni månads nyhetsbrev. På grund av GDPR kan vi inte namnge vinnarna innan de godkänt att bli publicerade.

Home Page Facebook X Instagram
Copyright © 2023 All rights reserved.

Du får detta meddelande för att du har ett funktionärsuppdrag i båtklubb inom Svenska Båtunionen, är användare med administratörsuppdrag i BAS eller själv anslutit dig till prenumerationslistan.

Postadress:
Svenska Båtunionen, af Pontins väg 6, 115 21 Stockholm, Sweden